19 Şubat 2013 Salı

Kaybol ki kendini bulasın


Bir yolculuğa çıktığını farz et, geçmişini geride bıraktığın bir yolculuk. Pencereden dışarı bakıyorsun anılar geçiyor birer birer, tanıdığın simalar bulunduğun yerler. Ancak bu yolculuk bir bilinmez bu yüzden heyecanlı bu yüzden korku duyacağın bir yolculuk. Kulağında eski sesleri duyuyorsun kimisi bir kahkaha en yakın dostunla attığın. Sonra bir ses duyuyorsun bir zamanlar sevdiğin kişi sana bir şeyler anlatıyor bir bulanıklığın ardında. Ardında derin bir çınlama duymaya başlıyorsun bu sefer hüzün var bu sefer birisi ağlıyor, pencereden bakıyorsun görmek için anılarını ama hüzün yüzünden camlar buğulanıyor zihnin silmeye çalışıyor o günleri. Düşünce akışı bu sanki ölüm anı gibi ancak öyle olsaydı sadece güzel anları ve sesleri hatırlardın bu, bu farklı bir şey. Uykunda mısın? Peki ya gözlerini açamıyorsan neredesin? Geçmişin hüznü ve hayal kırıklığı ağır mı geldi bilmiyorsun. Sadece giden yıllar ve düşünceler. Her şeyin ardında yine yalnızsın ve hiç alışamam dediğin yalnızlığına aşık olmuşsun işte. O kadar çok çabalamışsın ki artık içinde bir duygu kalmamış. Öyle saçma bir boşluktasın ki hissetmiyorsun duygularını yalnızca anımsıyorsun eski güzel tatları ama yeniden denediğin zaman olmuyor aynı tadı alamıyorsun işte böyle saçma bir durumdasın ve belkide bu yolculuk senin kendini bulacağın yolculuk olacak. Belki kaybolacaksın ama amacın belli olacak, peki buna cesaretin var mı? Kendini bulma uğruna kaybolmayı göze alabilir misin? O zaman dene, o zaman çık bu yolculuğa, o zaman kaybol ki kendini bulasın. 




8 yorum:

  1. İlginç... Yola çıkmakla ilgili bir yazı yazıp, yayınladıktan sonra sizin yazınızı görüyorum :)) Hepimiz yollara mı düştük ne :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir ki yolculuklar hayatımızın önemli bir yerini oluşturuyor yeter ki nereye gideceğimizi bilelim :) o halde bende sizin yolculuğunuza göz atayım :)

      Sil
  2. Kaybolmayı göze almazsan, kendini bulamazsın ki... Defalarca kayboldum ve şimdi yeniden kaybolmak için yeni adımlar atıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyük bir risk bu ancak daha iyi olmak ve toparlanmak için sanırım kaybolmak en mantıklısı bir süreliğine

      Sil
  3. Sanki dışardan kendine bakarken yada çok çok içinde iken yazılmış bir yazı gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya da her ikisi birlikte geçmişimle geleceğimle bir olan bir yazı işte

      Sil
  4. Kisa zaman onceymis bu kaybolusun da, bazen insan gordugu ilk isigi acikliga cikis saniyor. Atese kosan pervaneler gibi ativeriyor isiga kendini, sonrasi daha karanlik... Bir gun yeniden kendini bulabilmen umuduyla..Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yorumun için.. Gerçekten öyle sanırım bu yüzden beklemeli biraz gerçek olduğunu gerçek benliğin olduğunu anladıktan sonra bulmalı hüsrana uğramamak için.. Sevgi ve Saygılarımla..

      Sil