28 Haziran 2013 Cuma

Karanlık içinde bir ışık

Uzun zaman sonra doğruldu yerinden günlerdir kendini kapattığı odasından usulca dışarı çıktı.. Her şey yerli yerinde duruyordu etrafa saçılmış resimler, sararmış üzeri karalanmış kağıtlar ve anılar.. Hafiften yaktı sigarasını ve çekti içine kararmış düşüncelerindeki zehri.. Duman havaya karışırken açtı pencereyi önce güneşten gözlerini kıstı sonra yine düşüncelere daldı.. Kaç gün, kaç hafta geçmişti o günün ardından hatırlayamıyordu ancak tüm iplerin koptuğu ve kelimelerin onu terk ettiği an hafızasından hiç çıkmıyordu.. Öncesi bir umut sonrası bir yokluktu ve her şey aynı şimdi olduğu gibi işte bir sigara dumanı hızında uzaklaşmış ve kaybolmuştu.. Geride sadece bir is ve bir koku ile birlikte.. Öyle ki sanki anılar birer çıra gibi tutuşmuş ama hiç sönmemiş sadece yakmış içini ve geçmiş.. Söndürmeye çalışanlar ise daha fazla yakmış ve en sonunda içini simsiyah bir is ile kaplamış.. Ne kadar temizlese bile hiç geçmeyen bir lanet gibi içinde kalan büyük bir karanlık ile kaybolmuş düşünceler ile ilerledi hayatında..Tam vazgeçeceği anda onu kurtaran tek şeyin içindeki hiç sönmeyen ışığı olduğunu gördü işte ne kadar kararırsa karasın hep yanmaya devam eden o ufak ışık ile savaşmaya devam etmeye karar verdi ne kadar zor olursa olsun..

4 yorum:

  1. Arkadaşımın (in flames) kafamda kategorilendirdiğim bi tarz yazısı var , dumanlı yazı diyorum o tarza, içinde duman'lı şeylerin yanı sıra ışık da oluyor hep. Koku da var tabii. O da bunu yazar hep, ışığı aramak süzülmek duman olmak filan. En sevdiğim tarzı, işte onlara benzettim bu yazıyı da, çok beğendim o yüzden.


    ayrıca ne kadar zor olursa olsun,
    o ışığın sönmemesi dileğiyle,
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim bu güzel yorumun için.. dengeyi buluncaya kadar bu savaş devam edecektir, kimi gün karanlık galip gelirken kimi gün ise aydınlık kazanacaktır yeter ki umut hep var olsun.. saygılarımla

      Sil
  2. ışık yada umut
    umut en büyük acıdır benliğimce ve çoğu zaman kurtarmaz dibe çukura kadar inebilirsin. Sonra yeni bir ışık dalgasıyla gelir umut ışık yukarda sen çukurda çok mu karamsarım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın doğrusu o an ne yukarı çıkabilirsin ne de daha fazla aşağıya düşebilirsin sadece sen ve karanlık.. belki bir ışık umudu ile ancak yavaş yavaş toparlanabilirsin belkide..

      Sil