31 Temmuz 2012 Salı

Bir boşluk içerisinde

Öyle anlar olur ki kendimizi bir an boşlukta hissederiz, oysa en büyük yanılgı budur işte. Aslında sürekli bir boşluk içerisindeyizdir ancak belli zamanlarda, kimi zaman hissederiz bu duyguyu, baktığımız zaman olup biten boşluğa düşmemiz değil, boşluktalığımızı duymamamızdır zaten duysakta duymasakta o duygu hep içimizde bir yerlerdedir. Sonra bir bakarız daha fazlasını yaşamak isteriz; duyguların, düşüncelerin, aşkların ve sevginin hatta elimizdekilerden daha fazlasını elde etmek için uğraşır ve çabalarız. Ancak bu yetmeme duygusu bizi daha fazla boşluğa sokar ve elimizdekini de yitirmemize neden olur.
Belkide kendimizi uygar olarak tarif ettiğimiz için rahatsız hissederiz kendimizi, çünkü bu düşünceyle birlikte sürekli huzur bulmaya çalışırız. Bir an o huzuru elde ettiğimiz zaman o noktadan uzaklaşır ve bir mazoşist edası ile hareket eder kendimizi huzursuzluğa acıya doğru çekeriz. Bu yüzdendir ki aslında hepimizde bir yorgunluk bir yalnızlık duygusu vardır, oradan oraya istediğimizi bulmak için gideriz ve en sonunda kendimizi kaybederiz işte. Aslında bu dönem insanlarının genel tutumu budur kanımca, çünkü baktığımız zaman hepimiz yoğun bir tüketim kültürü içerisinde yerimizi alıyoruz, elimize ne geçerse tadını çıkartamadan, değerini koruyamadan tüketip bitiriyoruz. Bir daha elimize geçse bile ne bir zevk duyuyoruz ne de bir tat.

2 yorum:

  1. Yanlış yerde aramak..ve kimbilir belki de aradığımızdır bizlei uzaklara atan sırf onu aramak için..
    Boş diye bir şey var mı sorusunu soruyorum sana da kendime de ..ben yok diyorum,senin cevabın ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boş yere aramaktan bahsetmiyorum ki hiç birşey bir hiç için aranmaz, mutluluk, sevinç bu güzel duygular için ararız çabalarız ve yollara düşeriz işte ancak kimi zaman bu yollar çıkmaz sokaklara veya engelli dik dağlara da çıkabilmektedir..

      Sil