5 Aralık 2012 Çarşamba

Umut gibi, yaşam gibi, hiçlik gibi



Hoş geldin kadınım benim hoş geldin yorulmuşsundur; nasıl etsemde yıkasam ayacıklarını ne gül suyum ne gümüş leğenim var, susamışsındır; buzlu şerbetim yok ki ikram edeyim acıkmışsındır; beyaz ketenli örtülü sofralar kuramam memleket gibi yoksuldur odam. Hoş geldin kadınım benim hoş geldin ayağını bastın odama kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi güldün güller açıldı penceremin demirlerinde ağladın, avuçlarıma döküldü inciler gönlüm gibi zengin hürriyet gibi aydınlık oldu odam.

Ne güzel demiş Üstad Nazım.. 

Hiç birimiz onun kadar derin yaşayamayacak, onun kadar güzel anlatamayacak içindeki sevgiyi yaşadığı bu derin tutsaklığı...

Bizler ise sadece umacağız ve sadece hayallerini kurduğumuz kişileri başka bedenlere koymaya çalışıp sonunda ne kadar hata yaptığımızı anlayacağız.. 
Yaşadıklarımızın derinliği bir kaç ay sürecek, heyecanlar bitecek beklentiler azalacak ve bağlar birbir kopacak.. 
Sözler karanlıktaki bir mum gibi kalacak, bir süre yanacak ve bir süre aydınlatacak içini ama bitecek işte yavaş yavaş hiç beklemediğin bir anda. 


Sonra bakacaksın işte yeni serenadlar yapmışsın, yeni yazılar yazmışsın ama ve ama sadece kendin için, kendi yalnızlığını yazı sanatı ile bastırdığın için şu an yalnız olduğun için işte.. 

Ama hiç birisi ne Schubert'in serenadları kadar derin ne de Nazım'ın şiirleri kadar anlamlı olacak. Kaybolacak ve unutulacak bir zaman sonra seninle birlikte yalnızlığınla.. 

2 yorum:

  1. evet ne güzel demiş..
    ve ne gariptir ki schuberte taparım ve serenadeına..
    burada görünce şok oldum,pek kimse bilmez.
    aşk denince hele ki içinde zorlukları taşıyan aşk denince serenade gelir aklıma hep.hele ki bu aralık ayında bundan daha güzel bir müzik de yoktur dinlenecek.
    çok güzel bir yazı.
    saygı ve teşekkürlerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğine sevindim.. Doğru diyorsun pek kimse bilmez, bilmesinde saklı kalsın zihnimizin bir köşesinde.. en derin duygular içersinde dışarıyı izlerken dinlemek gerek yağmurda, kar'da veya güzel bir baharda her mevsim ayrı bir tat verir ve yaşarsın hüznü ve mutluluğu bir arada.. saygılarımla

      Sil