8 Ağustos 2012 Çarşamba

Değer üzerine karalamaca..


Sonra derin düşüncelere daldım işte düşündüm tüm gece yıldızlar altında, ay karşısında.. Güneş'in gücünü düşündüm, aslında ne kadar fedakar olduğunu. Gündüzleri o kadar sıcak ve o kadar parlaktır ki, ne ona bakabilir ne de görmek istersiniz. Ancak akşam olduğunda boynunu büküp veda edercesine batarken belkide iyi geceler dilerken nasıl keyif alırsınız izlemekten. Hele sabah güneşini izlerken özlediğinizi fark edersiniz çünkü gecenin karanlığını aydınlatıp içinizi ısıtan ve güzelleştiren de odur. Belkide gündüzleri ona alışmamamız için bu kadar kendini parlatır bu kadar kendini saklar, çünkü gözümüzün önünde olan bir şeye ne kadar değer veriyoruz bir süre sonra unutuyoruz, önemini yok ediyoruz belki bu yüzden özletiyor kendini. Sabah ve akşam ise hasret gideriyor bizimle. Eğer kendini çok uzak tutarsa unuturuz eğer çok yakın olursa unuturuz, ne çabuk yok ediyoruz değerleri, ne çabuk yok ediyoruz heyecanları işte sorun ve sorgulamamız gereken durumda bu sanırım. Bir döngü gibi önce sevdirirken bir süre sonra üzmeye bir süre sonra yeniden sevmeye başlatıyor kendini. Ne sen vazgeçebiliyorsun ne o, her an karşında her an uzağında ama hiç çaba sarfetmeden kendince düşüncelerle kendi ışığıyla yaşayıp gidiyor işte.. 


4 yorum:

  1. Bir de kış ayları var tabii.
    En çok ta o zaman özletiyor kendini, en çok o zaman anlıyorsusn değerini.
    Ama tam şu an benim için ayrılmak istediğim sevgili gibi, yakıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı hisler belkide bunları yazdıran, oysaki ne güzeldir ki değer vermek paylaşmak.. Kış aylarına gelince en güzeli sıcak şarap yapıp mum ışığında kendini yazılara vermek biraz depresif oluyor ama keyifli oluyor.. ;)

      Sil
  2. Sıcak şarap, mum ışığı?
    Hiç denemedim, ki zaten ben elimde olan güzelliklerin farkında olan bir tip değilim, kışı da hiç şarapla, kahveyle süsleyecek kadar sevmedim. Yazı da öyle.
    Belki de hayatı sevemiyorum, 'an' denen olayla küsüm kimbilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ancak denemeni tavsiye ederim, zaten güzel anlar o kadar zor bulunuyor ki en azından bir anlık keyif ve mutluluk sağlar

      Sil